dilluns, 12 de setembre de 2016

Victòria de l'equip B en la primera jornada de la Lliga Valenciana

El Club Bàsquet Benissa ha inscrit dos equips en la Lliga Valenciana, la qual va començar aquest passat cap de setmana. Tots dos esquips es desplaçaren a Pego per a jugar contra els seus conjunts A i B. Aquesta és la crònica del primer encontre.

CB Pego B 45 – CB Benissa B 58

El sènior B va aconseguir una meritòria victòria en el seu debut en la Lliga Valenciana davant d'un rival que va jugar amb gran intensitat i que no va donar el partit per perdut en cap moment.

S'enfrontaven dos estils ben distints, d'una banda l'experiència d'un Benissa que es va presentar amb 9 jugadors, i per l'altra la joventut del Pego amb la seua plantilla al complet. El nostre equip va plantejar una defensa zonal 2 - 3 i uns atacs llargs buscant els desajustos del rival, mentre que els pegolins van fer una defensa individual molt agressiva buscant robar balons per a eixir al contraatac amb gran rapidesa.

El partit va començar amb desencert per part d'ambdós equips, però va ser el Benissa el primer a assentar-se i a poc a poc va aconseguir els primers avantatges en el marcador. El Pego tenia molts problemes per a anotar davant de la nostra efectiva defensa, mentre que en atac érem capaços de moure el baló amb criteri per a castigar els seus desajustos. Així, el primer quart va acabar amb cinc punts d'avantatge per al CB Benissa.

El segon quart va seguir pels mateixos paràmetres, però l'agressiva defensa del rival es va traduir en què prompte es va carregar de faltes personals, la qual cosa li va fer entrar en bonus a mitjan quart. No obstant això, fallem molts tirs lliures i això ens va impedir trencar el partit. Encara així, la defensa continuava funcionant i en atac cada vegada jugàvem amb major calma buscant el company millor situat. Així es va arribar al descans amb un avantatge d'onze punts i la sensació que estàvem fent allò que és adequat per a guanyar.

El tercer quart va començar amb una previsible pujada d'intensitat defensiva del rival, la qual ens va crear prou problemes i nombroses pèrdues de baló. Però vam ser capaços de mantenir l'avantatge en el marcador en part gràcies a fallades que els rivals van cometre a causa de la precipitació i també que els nostres pivots començaven a imposar la seua major envergadura. Quan faltava un minut per al final d'aquest període aconseguim la diferència més gran a favor nostre, setze punts, gràcies al fet que els nostres jugadors exteriors van aconseguir ficar bons balons als interiors. No obstant això, en aquest últim minut vam cometre tres errades defensives que van permetre als pegolins retallar el seu desavantatge a deu punts.

L'últim quart va començar amb un triple del Pego que els va acostar a set punts i els va fer vindre's dalt, ajudats per una afició que no va deixar d'animar-los amb gran correcció i esportivitat. A partir d'aquest moment va començar una presa i daca en el que els locals cada vegada creien més en poder donar la volta al marcador, mentre que el CB Benissa tirava d'ofici per a mantenir el seu avantatge. Va haver-hi un intercanvi de canastres del qual va eixir beneficiat el Pego gràcies a un parell de triples anotats i a algun tir lliure addicional després de canastra. Així, a falta de poc menys de quatre minuts van aconseguir retallar el seu desavantatge a tres punts. El Benissa no es va descompondre i a partir d'ací va fer uns atacs amb molt criteri buscant el seu avantatge en el joc interior, la qual cosa li va permetre obrir bretxa de nou fins al marcador final de 45 - 58, tretze punts d'avantatge que si bé són justos tal com va transcórrer el partit, pareixia difícil aconseguir-los poc abans del final quan el rival es va acostar a només tres punts.

En definitiva, s'ha aconseguit una justa victòria davant d'un rival molt intens i amb un futur prometedor, però davant del que hem sabut imposar la nostra experiència i saber estar en els moments importants del partit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.