dissabte, 18 d’octubre de 2014

Resum xerrada Josefa Costa: "Esport i família, els valors del bàsquet".

Josefa Costa, ens va oferir aquest dijous una interessant xerrada sobre la inculcació de diferents valors mitjançant la pràctica esportiva, i és que l'Escola Municipal de Bàsquet de Pedreguer, de la qual Josefa n'és la coordinadora, està plena de bons exemples. Aquesta escola té la singularitat d'estar formada quasi només per xiquetes (el 98%) i es caracteritza per la serietat, passió i compromís amb el què treballen les seues responsables contrarestant així les dificultats que tenen per a dur endavant els seus diferents equips: inexistència d'un pavelló esportiu (ai!), població infantil reduïda, equips amb planters curts, etc. Tot i això, aquesta escola s'ha convertit en referent i exemple a la nostra comarca, comptant en l'actualitat amb diferents jugadores de municipis veïns.
Josefa no va plantejar una xerrada teòrica enumerant els diferents valors que podem treballar dins del nostre esport, si no que va exposar diferents exemples viscuts en primera persona i ens va convidar als assistents a reflexionar en el nostre paper com a pares i mares de xiquets i xiquetes esportistes i el comportament que tenim cap a ells dins d'aquest àmbit. La xerrada va derivar finalment en un interessant col·loqui sobre importants temes que van anar sorgint com ara la conveniència de castigar als fills deixant-los sense entrenar o jugar al bàsquet, el compromís que han d'adquirir les famílies amb l'equip, etc. 
Finalment, ens va oferir visualitzar el curtmetratge "Seis contra seis", dirigit per Marco Fettolini i Miguel Aguirre, què narra la història d'un jove la màxima il·lusió del qual és convertir-se en jugador de bàsquet. La cinta, en la qual participen rostres de l'esport tan coneguts com Juanma López Iturriaga o Pepu Hernández, reflexiona sobre l'educació i la formació en valors que els pares han de proporcionar als seus fills. Ací el podeu visualitzar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.