dijous, 7 de març de 2013

Quant val jugar al bàsquet?

El Club Bàsquet Benissa va efectuar ahir l'últim dels quatre terminis de pagament que cada temporada han d'abonar-se a la Federació Valenciana de Bàsquet, sent aquesta la despesa més important i quantiosa del nostre pressupost anual. Dins d'aquestes quotes s'inclouen les inscripcions de cada equip en el seu campionat corresponent; el diligenciament de les llicències dels jugadors, entrenadors i delegats; el segur d'accident esportiu (contractat amb Mapfre per la FBCV) i el canon fixe d'arbitratge per a la fase regular del campionat. Aquestes quatre quotes han d'abonar-se mitjançant transferència. La primera ha d'efectuar-se abans del 15 de setembre de 2012, la segon el 15 de novembre, la tercera el 15 de gener, mentre que la darrera ha de ser abonada l'1 de març com a data límit. Cadascun d'aquests quatre terminis ascendeix a la quantitat de 1.345€, corresponent 770€ a l'equip sènior i 575€ al júnior, sent el cost total en l'aspecte federatiu de la present temporada 2012-2013 per al nostre club de 5.380€. A continuació, passem a desglossar per parts la quantitat total dels costos federatius del nostre club:
 • Inscripció equip Sènior Masculí Primera Zonal: 558€
 • Inscripció equip Júnior Femení Autonòmic: 281€
 • Tramitació llicències i segur mèdic obligatori: 28 x 74€ = 2.072€
 • Arbitratges equip Sènior Masculí: 12 x 109€ =  1.308€
 • Arbitratges equip Júnior fase regular: 5 x 81€ = 405€
 • Arbitratges equip Júnior fase autonòmica: 7 x 112€ = 784€
Dins del cànon fix estipulat per a cadascuna de les categories, es troba inclosa la quantitat en concepte de drets del Comitè Tècnic d'Àrbitres. Detallem les compensacions econòmiques dels membres d'aquest col·lectiu en la present temporada:
 • Àrbitres Sènior Masculí Primera Zonal: 2 x 21,50€ = 43€
 • Oficials de Taula Sènior Masculí Primera Zonal: 2 x 11,60€ = 23,20€
 • Àrbitre Júnior Femení fase regular: 22,25€
 • Oficials de Taula Júnior Femení fase regular: 2 x 11,60€ = 23,20€
 • Àrbitres Júnior Femení fase autonòmica: 2 x 17,50€ = 35€
 • Oficials de Taula Júnior Femení fase autonòmica: 3 x 11,60€ = 34,80€
Pel que fa al pagament dels desplaçaments d'aquests, s'abonen des de la localitat de residència de cada membre de l'equip arbitral, fins a la localitat de celebració del partit, abonant-se a raó de 0,14 € per quilòmetre recorregut (anada i volta). Si la multiplicació de la quantitat a abonar i els quilòmetres en un desplaçament entre dos llocs, és inferior a 2€, es comptabilitza aquesta quantitat com el valor mínim de desplaçament entre dos llocs.

1 comentari:

 1. Muy buena iniciativa esta de publicar los gastos por los diversos conceptos federativos, pues favorece la transparencia. Hay que añadir más gastos (equipaciones y material deportivo como balones; desplazamientos, etc.), lo que da una idea del esfuerzo que supone salir cada temporada a competir con equipos federados.

  Mi opinión es que se debería exigir mucho más al seguro obligatorio, porque a la hora de la verdad tratan de escabullirse para no hacer frente a las lesiones y posterior rehabilitación.

  ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.